Kerti traktor - Hogyan válasszunk fűnyíró traktort?

Kerti traktorok: profi fűnyíró traktorok

Nem kell aggódni! Az elnevezés ugyan kissé megtévesztő lehet, de a kerti traktor a "klasszikus" traktorra nem igazán hasonlít.  A vezetéséhez nincs szükség külön jogosítványra, vagy korábbi vezetési ismeretekre. A modern kerti traktorok vezetési olyan egyszerű, hogy két perc alatt elsajátítható.

A kerti traktorok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hobbi, illetve a professzionális felhasználó körében is. Ez nem véletlen, hiszen megkönnyítik, és meggyorsítjál a fűnyírás folyamatát. A kerti traktok kifejezés viszont ma már nem teljesen pontos, mivel nemcsak kertekben használhatjuk ezeket a gépeket, hanem teljesítményüktől függően parkgondozásra, illetve több 1.000 négyzetméteres területek fűnyírására is alkalmasak. Plusz ma már a kerti traktorok többféle verzióban is elérhetők: van fűgyűjtős, illetve oldalkidobós fűnyíró kerti traktor modellek is.

Fűnyíró traktorok

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a fűnyíró traktor kiválasztása során?

1. A kert, illetve a terület mérete

Nem mindegy, hogy mekkore terület fűnyírását szeretnénk megoldani a kerti traktorral. A méret döntő fontossággal bír a szükséges vágásszélesség, és teljesítmény szempontjából. A kerti traktor szakértő kollégánk segít kiválasztani a számunkra megfelelő vágásszélességgel bíró fűnyíró traktort.

2. A terület adottságai

Egy dombos, meredek vagy egyenetlen terepen a hatékony munkavégzés érdekében nagyobb kerekeket, erősebb motort válasszunk. Az egyenetlen felületű gyepterület esetén javasolt a lengő felfüggesztésű fűnyíró szerkezet, amely a talajviszonyokhoz igazodik. Parkok és kertek esetén is fontos a szűk fordulókör és a könnyű manőverezhetőség. ( Fák, virágágyások környékén)

3. Mulcsozó, fűgyűjtős, vagy oldalkidobós 

Kezdjük az általunk kedvelt mulcsozós verziós. A mulcsozás előnye, hogy a levágott fűvel trágyázzuk közvetlenül a talajt. A fűgyűjtős kerti fűnyíró traktorok a levágott füvet munka közben a traktor hátulján elhelyezett kosárba gyűjtik, majd az általunk választott helyen kiüríthetjük a tárolót, és külön komposztként kezelhetjük a levágott füvet. A kosár ürítését majdnem minden modellnél már kényelmesen az ülésből is megtehetjük. Az oldalkidobós fűnyíró traktorok a levágott füvet rendezetten egy sorba szórják ki munka közben a traktor mellé. Így könnyen összegyűjthető, és kezelhető.

A fűnyíró traktorok rokona a fűnyíró rider, melyről már készítettük egy videót korábban. Alább megtekinthető.

Legnépszerűbb fűnyíró kerti traktorok a kínálatunkban:

Husqvarna fűnyíró traktorok

AS-Motor fűnyíró traktorok

Címkék: fűnyíró traktorok, kerti traktorok, husqvarna fűnyíró traktorok, as-motor fűnyíró traktorok