Hogyan válassz lombfúvót? - Lombfúvó vásárlás tippek

Házunk és kertünk egyik visszatérő problémája a levelek és az egyéb földre hulló termésektől a burkolt felületek megtisztítása, illetve általános karbantartása. A munkavégzéshez többféle megoldást választhatunk. A hagyományos módszer a kerti seprű- lombseprű- lapát kombináció, vagy a modernebb és kényelmesebb lomb- és levélfúvó vagy a kombinált fúvásra és szívásra is alkalmas gépek.

Működtetés szerint három csoportra sorolhatók a lombfúvók!

Van 230 Voltos fali hálózatról egy hosszabbító segítségével működtethető elektromos, az 1:50 arányú keverékbenzinnel üzemeltethető benzinmotoros, illetve a 18 vagy 36 Voltos Lítium-ion rendszerről működő akkumulátoros termékcsalád. A gép kiválasztásánál fontos szempont a működtetési idő. A benzinmotorosnál csak az üzemanyag utántöltésénél szükséges a munkát szüneteltetni. Hátránya viszont, hogy zajjal jár a használata, illetve a kipufogógáz is a gép használóját terheli. Emellett egy robbanómotoros gépnek az emberi ízületekre ható terhelése is nagyságrendekkel rosszabb értéket mutat. Az akkumulátoros gépek zéró emisszióval működnek, rendkívül csendesek. Ezeknél, ami hátrány lehet, ha nagyobb a felhasználási területünk, mint amit a gép akkumulátorának kapacitása egy töltésre lehetővé tesz.

További lombfúvó választási szempontok

Választási szempont lehet az ergonómia és a súly, mely a kényelmes használatot teszi lehetővé. Felépítés szerint gyakoribb a hagyományos kézben tartott készülék, de a gyártók a hosszabb és kényelmesebb használatra is gondolva, már komoly hevederrendszerrel a kezelő hátára rögzíthető termékeket is értékesítenek. A kézi modellekhez akár vállhevedert is mellékel a gyártó a még komfortosabb használat érdekében. Használatban két típust lehet megkülönböztetni. Léteznek a csak kizárólag fúvásra tervezett, illetve a külső, általában a könnyű üríthetőség miatt zipzáras gyűjtőzsákkal rendelkező fúvó-szívó gépek.

Lombfúvók a webshopunkban itt tekinthetők meg!